Dorohoi News Logo

Aglomerație la medicii de familie. Din martie, o consultaţie ar putea costa chiar şi o sută de lei

medic-de-familie

Tot mai mulţi români sunt îngrijoraţi că din luna martie nu-şi vor mai permite să facă analize de rutină. Aşa că în ultimele zile, numărul pacienţilor care ajung în cabinetele medicilor de familie a crescut semnificativ. De când vor intra în vigoare noile reguli din sănătate, o consultaţie va putea costa chiar şi o sută de lei.

Mara are 26 de ani şi obişnuieşte să vină la medicul de familie pentru controale de rutină. Ştie că din martie va da bani pentru aceste consultaţii, deoarece va beneficia de un singur set de analize gratuite o dată la trei ani.

Mii de români au ajuns în ultimele zile la medicul de familie pentru a-şi verifica starea de sănătate. Şi zilele următoare se anunţă la fel de aglomerate. Programări s-au făcut până la mijlocul lunii. Pacienţii sunt speriaţi că din martie vor lăsa bani în cabinete pentru toate serviciile la cerere.

„În cabinetele obişnuite ale medicilor de familie, consultaţia la cerere pentru un pacient înscris pe lista medicului respectiv costă în general 15, 20 de lei, iar pentru pacientul neasigurat este în jur de 20, 30 de lei", a spus Rodica Tănăsescu, preşedinte SNMF

În unele cabinete, aceste tarife ajung chiar şi la o sută de lei. Nu doar consultaţiile acordate de medicii de familie se vor plăti, ci şi investigaţiile şi operaţiile la cerere efectuate în spitale.

DorohoiNews.ro

 

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un simplu „Like”, comunității noastre de cititori de pe pagina de Facebook.

 

sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web