Dorohoi News Logo

Ştiaţi că mâncaţi pate cu astm sau salam cu demenţă?

mezeluri

Magazinele sunt pline de produse care conţin glutamat monosodic, un aditiv periculos. Spitalele din Romania sunt pline de tineri şi de copii cu boli grave, incurabile. Tot felul de forme de cancer ne macină vieţile şi ne întrebăm de unde aceste maladii. Hai să ne uităm pe etichetele alimentelor şi o să înţelegem ce ne bagă în pământ înainte de vreme...
   Reporterii Libertăţii au dat o tură printr-un hipermarket din Capitală, în căutarea uneia dintre cele mai nocive substanţe care se găseşte în alimente şi despre care se tot vorbeşte în ultimele zile în presă. Este vorba de E 621 - sau glutamat monosodic - un aditiv, potenţiator de gust sau de aromă care stimulează apetitul consumatorului şi îl face să creadă că a mâncat ceva foarte gustos. În realitate, omul consumă ceva extrem de nociv!
   “Poate produce dureri de cap, slăbiciune, greaţă, astm, modificări de ritm cardiac. Poate declanşa maladiile Huntington (demenţă, pierderea abilităţilor mentale, tulburări de personalitate şi de comportament), Alzheimer sau Parkinson”, ne-a explicat profesorul Gheorghe Mencinicopschi.

În ce alimente se găseşte E 621
√ Chipsuri
√ Floricele
√ Supe- instant
√ Condimente
√ Pate de ficat
√ Pate vegetal
√ Salam
√ Parizer
√ Cremvurşti
Nu cumpăraţi pate, floricele sau salam pe etichetele cărora apare aditivul glutamat monosodic.

sursa: libertatea.ro

 

sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web