Kiwi este bogat în nutrienți și conține puține calorii. Beneficiile pe care le aduce acesta includ reducerea tensiunea arteriale, prevenirea bolilor de inimă și a infarctului și menținerea sănătății pielii.
Informații nutriționale: un fruct mediu conține aproximativ 42 de kilocalorii, 0,8 grame de proteine, 2,1 grame de fibre, vitamina C (64 miligrame), fier (0,2 miligrame), potasiu (252miligrame) și acid folic (17 micorgrame).
Kiwi, conține de asemenea, vitamina, vitamina K, magneziu și fosfor.
Colagenul, sistemul de susținere al pielii se bazează pe vitamina C, un nutrient esențial care previne efectele distrugătoare ale poluării și fumului.
Previne bolile de inimă
Fibrele și potasiul din kiwi ajută la menținerea sănătății cordului. Creșterea consumului de potasiu și scăderea celui de sodiu este unul dintre cele mai importante schimbări alimentare pe care le puteți face ca să vă reduceți riscul bolilor cardiovasculare, conform prof. Mark Houston de la Vanderbilt Medical School. Integral pe doctorulzilei.ro