Dorohoi News Logo

Câteva moduri simple prin care poţi să-ţi îmbunătăţeşti funcționarea ficatului

Câteva moduri simple prin care poţi să-ţi îmbunătăţeşti funcționarea ficatului

Ficatul este cel mai important organ al corpului când este vorba despre digestia grăsimii şi a detoxifierii. Orice moleculă de grăsime pe care o mănânci trebuie să treacă prin ficat, însă dacă acesta este suprasolicitat, atunci acesta ar începe să funcţioneze mai greu. Iată câteva modalităţi pentru a-ţi îmbunătăţi funcţionarea ficatului.

Devreme ce ficatul necesită o cantitate importantă de vitamine şi minerale pentru a funcţiona corespunzător, dieta ta ar trebui să fie bogată în fructe şi legume precum şi în alimente care conţin mulţi nutrienţi.

Pentru că aditivii alimentari şi conservanţii trebuie filtraţi de ficat, din dieta ta nu ar trebui să facă parte alimentele procesate care îţi suprasolicită ficatul. Mai mult, alege să consumi produse sărace în zahăr rafinat şi în îndulcitori sintetici.

Ar trebui sa eviti margarina si alte uleiuri comerciale (alege uleiurile nerafinate). Mai mult, stai departe de grasimea animala ca si de produsele prajite.

Bea intre 8-10 pahare cu apa zilnic. Aceasta este singura cale prin care ficatul poate elimina toxinele din organism.

Chiar si mai bine, incepe dimineata cu un pahar mare de apa in care ai stors o jumatate de lamaie. Lamaia imbunatateste abilitatile ficatului de a elimina toxinele.

Consuma alimente care ajuta ficatul sa se refaca, precum: morcovi, sfecla, legume cu frunze verzi, dar si alte tipuri de legume.

In timp ce stai pe spate este o idee buna sa-ti masezi zona in care se afla ficatul. Asta ajuta la imbunatatirea circulatiei in zona. Sursa: sfatulparintilor.ro

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un simplu „Click” - „Îmi place”, comunității noastre de cititori de pe pagina de Facebook.



 

sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web