Dorohoi News Logo

Câte ouă e bine să mănânci?

ouă

Ouăle se numără printre alimentele cele mai hrănitoare de pe planetă. Cu toate acestea, au căpătat reputaţie proastă, pentru că gălbenuşul e bogat în colesterol. Deci, câte ouă e bine să mănânci zilnic?

Colesterolul din ou, duşmanul organismului?

Un ou mediu conţine 186 mg de colesterol, ceea ce reprezintă 62 % din doza zilnică recomandată. Cum colesterolul în cantitate crescută duce la riscuri sporite de boli cardiovasculare, oamenii se tem să consume multe ouă. Însă situaţia e ceva mai complexă.

Un echilibru bine pus la punct
Colesterolul este adesea considerat „duşmanul” organismului – însă fără colesterol nu am putea exista, spun specialiştii. Este o moleculă structurală care face parte din toate membranele celulare. Este de asemenea materie primă pentru hormonii steroizi – testosteron, estrogen, cortizol.

De aceea, organismul şi-a creat mecanisme complexe, prin care să-şi asigure permanent „rezervele” de colesterol. Pentru că aportul lui prin intermediul alimentelor nu este întotdeauna posibil, ficatul este organul care produce colesterol. Iar când consumăm alimente bogate în acest compus, ficatul începe să producă mai puţin.

Concluzia? Consumul a circa 3 ouă pe zi de persoană rămâne fără urmări în cazul persoanelor care vor să urmeze un stil de viaţă sănătos. Sursa: adev.ro

DorohoiNews.ro

 

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un simplu „Like”, comunității noastre de cititori de pe pagina de Facebook.

 

sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web