Dorohoi News Logo

Administrarea paracetamolului în timpul sarcinii, extrem de periculoasă. Vezi ce au descoperit cercetătorii

paracetamol

În urma unui studiu efectuat în Danemarca, cercetătorii au descoperit că paracetamolul administrat în timpul sarcinii creşte riscul de apariţie a deficitului de atenţie (ADHD) la copii.

Jumătate dintre femeile însărcinate iau medicamente analgezice, mai ales împotriva durerilor de cap. Cercetătorii au descoperit că cele care iau paracetamol în această perioadă se expun unui risc mai mare de a naşte copii cu deficit de atenţie (ADHD), scrie dailymail.co.uk.

Mai mult, paracetamolul poate acţiona ca un "disruptor" hormonal în uter, interferând cu dezvoltarea normală a creierului. Astfel, experţii din domeniul sănătăţii publice recomandă femeile însărcinate, care au nevoie de un analgezic, să ia paracetamol însă numai în doze mici şi pentru o perioadă scurtă de timp.

Paracetamolul a fost asociat cu un risc cu 37% mai mare de tulburări hiperkinetice, o formă severă de ADHD.

ADHD este o tulburare de comportament care afectează în special copiii şi care se manifestă prin imposibilitatea acestora de a se concentra asupra unui anumit subiect sau asupra unei anumite acţiuni. Dacă nu este tratată în timp optim, această tulburare poate avea consecinţe negative pe termen lung.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un simplu „Click” - „Îmi place”, comunității noastre de cititori de pe pagina de Facebook.



 

sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web