Dorohoi News Logo

Ingredientul care transformă mierea într-un super-medicament

faguri salbatici

Produsele apicole sunt printre cele mai căutate şi eficiente tratamente naturiste, zeci de sortimente de miere fiind folosite în tratamentul mai multor tipuri de afecţiuni, în funcţie de ingrediente conţinute. Unul dintre cele mai apreciate, dar şi mai puţin comercializate sortimente este mierea cu apilarnil, produs recomandat pentru o varietate de afecţiuni, inclusiv anumite tipuri de cancer.

Apilarnilul este un produs apicol natural, obținut din larvele de trântor, recoltate integral în jurul vârstei de 7 zile. Acestea sunt triturate (fărâmiţate) şi congelate sau prelucrate în diverse moduri. Amestecul se filtrează şi rezultă un produs cu aspect lăptos, de culoare alb-gălbuie, cu gust dulce-acrişor, astringent şi cu aromă plăcută. Apilarnilul se poate păstră doar în miere sau congelat, în caz contrar se oxidează în foarte scurt timp (12 ore).

Produsul biologic a fost creat pentru prima dată de apicultorul român Nicolae V. Ilieşiu, în 1980, într-o eră dominată de fascinaţia pentru medicamentele de sinteză chimică. La momentul respectiv, apilarnilul a avut un impact foarte mare în mediile ştiinţifice. S-au scris mai multe lucrări despre el, s-au realizat monografii care l-au promovat, s-a realizat chiar şi un film documentar. Potrivit formula-as.ro, invenţia a fost brevetată, multiplu medaliată naţional şi internaţional.

sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web