Dorohoi News Logo

Bolile care se ascund în spatele poftelor apărute din senin

pofte de dulce

Dorinţa de a mânca ceva dulce poate fi asociată cu diabetul de tip II, iar pofta de migdale ori de nuci trădează boli de inimă sau probleme cu tiroida. Mai mult, dacă ai poftă de alimente dulci, sărate sau bogate în grăsimi, înseamnă că ai o alimentaţie dezechilibrată şi o stare de stres cronică.

Iată poftele care apar frecvent şi bolile pe care le trădează:


Pofta de ciocolată e frecventă mai ales în rândul femeilor şi teoriile care o explică sugerează atât deficienţa de magneziu, cât şi schimbările bruşte de dispoziţie, scrie doctorulzilei.ro. Cea mai indicată este însă ciocolata neagră pentru că are mai puţine grăsimi şi face bine inimii. De asemenea, pofta de dulce poate fi asociată şi cu diabetul de tip II.

Pofta de carne
poate apărea din cauza gustului său plăcut, dar poate trăda şi o lipsă de proteine, mai ales în urma unor activităţi fizice şi intelectuale intense.

Pofta de paste sau de pâine poate indica o posibilă depresie. Carbohidraţii ajută la eliberarea serotoninei (hormonul fericirii) în organism, iar o dietă bogată în proteine şi săracă în carbohidraţi poate duce la schimbări de dispoziţie.

Pofta de oleaginoase. Nucile, migdalele, alunele sunt bogate în grăsimi nesaturate, iar dorinţa de a consuma aceste alimente poate semnala existenţa unor afecţiuni generate de carenţa acizilor graşi nesaturaţi (boli de inimă, colesterol crescut, sau hipertiroidie).

Pofta de alimente acre
(oţet, borş, lămâi, murături). Această poftă indică deficite enzematice, dar apar şi la cei care consumă excesiv alcool şi grăsimi. De asemenea, pofta de acrituri poate anunţa gastrite sau hepatite.

Pofta de sare
ascunde carenţa sodiului din organism, provocată mai ales de transpiraţii excesive sau diaree. O astfel de poftă nu trebuie satisfacută în totalitate, deoarece sarea agravează chiar bolile pe care le reclamă. Sursa: romaniatv.net

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un simplu „Click” - „Îmi place”, comunității noastre de cititori de pe pagina de Facebook.



 

sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web