Dorohoi News Logo

Ce poți păți dacă bei ceai în exces

ceai

Ceaiul este recunoscut pentru proprietatile sale antioxidante, dar consumat in exces poate dauna grav sanatatii, iar marturie stau o multime de cazuri medicale.

Un caz studiat de specialistii din medicina si publicat in New England Journal of Medicine (NEJM) prezinta situatia unei femei britanice in varsta de 47 de ani care a dezvoltat osteogeneza imperfecta, cunoscuta mai degraba sub denumirea de boala oaselor fragile.

Practic, oasele femeii s-au fragilizat in mod excesiv, prezentand un mare risc de fracturi, si i-au cazut dintii din gura – toate de la bautul excesiv de ceai.

Intr-adevar, ea nu se limita la una sau la trei cesti de ceai pe zi, ci bea pana la 12 cesti, echivalentul a aproximativ un litru de ceai. Atata cantitate contine noua miligrame de fluoride, care poate duce la fluorizarea scheletului osos, reducand densitatea oaselor. Astfel, acestea devin tot mai fragile.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un simplu „Click” - „Îmi place”, comunității noastre de cititori de pe pagina de Facebook.



 

sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web