Dorohoi News Logo

Câteva motive surprinzătoare pentru care te îngrași

ingrasare

Nu bei suficienta apa
Am auzit cu totii de importanta hidratarii intense atunci cand vine vorba de slabit. Apa modereaza apetitul, insa nu e vorba doar de asta. Cand esti deshidratata, rinichii tai nu pot functiona cum se cuvine, astfel corpul tau recurge la functiile ficatului pentru sprijin. Iar cand ficatul e suprasolicitat, grasimea pe care o consumi se depunde imediat, in loc sa fie arsa prin procesele metabolice. Trebuie sa incerci sa bei aproximativ 12 pahare de apa pe zi, pe indelete, cu inghitituri mici.

Ocolesti proteinele

Mai multe studii au demonstrat ca dietele bogate in proteine au rezultate rapide in curele de slabire. Asta se intampla deoarece proteinele induc o senzatie de satietate si previn pierderea masei musculare. De asemenea, procesele metabolice de digerare a proteinelor sunt mai intense decat daca te alimentezi cu carbohidrati si fibre, astfel arzi calorii in timp ce asimilezi mancarea. Genial, nu?

Stai pe scaun toata ziua
Desi alocam mai mult sau mai putin timp sportului, adevarul e ca mai mult stam jos, fie la birou, la volan, la restaurant sau pe banca din parc. Unele studii sugereaza ca programele de fitness pur si simplu nu compenseaza pentru un mod de viata sedentar. Conform unui studiu realizat de Universitatea Missouri, Columbia, repausul pe scaun timp de cateva ore inhiba productia unei enzime responsabila pentru arderile grasimilor.

Faci sport regulat

Probabil te intrebi cum ar putea sa te ingrase sportul? In primul rand, oamenii care fac miscare in mod regulat au tendinta sa compenseze efortul prin excese in alimentatie, sau tind sa supraestimeze numarul caloriilor consumate la sala. Iar asta se intampla in special cand te apuci de sport si organismul abia incepe, incet-incet, sa se obisnuiasca cu sporirea numarului de calorii arse. Insa mai mult decat atat, fitnessul de orice gen te poate face sa retii apa (un lucru excelent, daca e vorba de o hidratare corecta a tesuturilor), iar volumul apei iti poate indica pana la un kilogram in plus.

Esti stresata

Atat oamenii cat si soarecii de laborator recurg la rontait atunci cand sunt stresati. Cortizolul, hormonul stresului, declanseaza apetitul ca o racheta. Mai mult, stimuleaza productia unui neurotransmitator numit neuropeptida Y, ce creeaza o pofta subita de carbohidrati, adica ciocolata, produse de patiserie, numai lucruri „sanatoase”. Insa chiar si atunci cand nu cedezi poftelor tale, stresul te poate incetini din drumul spre silueta visata. Pentru ca determina o ingrasare localizata, in jurul taliei si chiar viscerala (in jurul organelor). Asa ca, inainte sa te lamentezi ca ai colacei in pofida eforturilor de a slabi, poate ar trebui sa contemplezi shimbari majore in alte arii ale vietii tale. Sursa: Elle.ro

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un simplu „Click” - „Îmi place”, comunității noastre de cititori de pe pagina de Facebook.



 

sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web