Dorohoi News Logo

Ridichile - beneficii pentru sănătate cu efect imediat

ridichi

Ridichile sunt pline de vitamine si minerale si sunt o minunata sursa de fier, calciu, sodiu, fosfor si vitamina C, toate acestea fiind foarte usor asimilabile, tocmai datorita proportiei in care sunt combinate. De asemenea, ridichile sunt o buna sursa de vitamine din grupul B.

Ce este si mai interesant e ca efectele pozitive ale ridichilor apar imediat ce sunt consumate. Sunt perfecte in diete, pentru ca le poti rontai fara nicio grija in ceea ce priveste caloriile, in 100 de grame de ridichi fiind doar 16 calorii.

Ridichile au un usor efect laxativ, ceea ce le face ideale in curele de slabire. Putini stiu ca ridichile calmeaza durerile stomacale si iritatiile gastrointestinale, amelioreaza infectiile urinare si sunt ideale in toate suferintele renale, mai ales daca sunt consumate in cantitate mare sau daca sunt transformate in suc. Ridichile au efect dezinfectant natural si, in plus, un eficient anti-inflamator.

Despre ridichi se mai poate spune ca sunt o excelenta sursa de vitamina C, de minerale pretioase, la loc de cinste fiind molibdenul. Ridichile sunt o sursa foarte buna de acid folic si de potasiu, dar stau foarte bine si la capitolul calciu si antioxidanti. Numarul mic de calorii vine la pachet cu 1,6 grame de fibre, ceea ce le face foarte eficiente in mentinerea nivelului normal al colesterolului in sange, cu toate beneficiile pe care aceasta le aduce.

Concentratia mare de vitamina C si a celor din grupul B (ceea ce le face extrem de utile in dietele vegetariene), le confera proprietatea de detoxifiant si stimulator al imunitatii. Ridichile mai contin si fier, fosfor, cupru, zinc si fluor, dar si alte oligoelemente, care le confera proprietatea de detoxifiant si intaritor al imunitatii.

Mai trebuie sa spunem despre ridichi ca stimuleaza activitatea biliara, vindeca astenia si depresia, sunt un tonic general al organismului, combat afectiunile respiratorii, tusea si astmul, dar si insuficienta hepatica, paraziti intestinali si alergiile.

Studii recente au dovedit ca ridichile au un puternic efect antioxidant ceea ce le face foarte utile in prevenirea cancerului, mai ales al formelor de cancer care afecteaza plamanii si tubul digestiv, anumiti fitonutrienti din ridichi fiind capabili sa blocheze transformarea celulelor sanatoase in celule maligne. Ridichile pot fi mancate ca atare, dar si frunzele lor, combinate in salate. Sursa: stiri.yahoo.com

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un simplu „Click” - „Îmi place”, comunității noastre de cititori de pe pagina de Facebook.



 

sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web