Dorohoi News Logo

Cum să slăbești sănătos cu lămâie

cum-slabesti-si-ti-detoxifici-organismul-cu-lamaie

Dieta cu suc de lămâie este foarte lejeră şi se bazează pe un plan de alimentaţie sănătoasă, cu câteva principii uşor de urmat. După câteva zile ar trebui să vedeţi deja rezultatele, iar după 3 săptămâni să aveţi cu 4-5 kg mai puţin. În cazul în care aveţi probleme renale sau digestive, nu urmaţi această dietă.

Cum acţionează sucul de lămâie? Acidul citric care se gă­seşte în cantitate mare în lămâi stimulează digestia şi este puternic detoxifiant.

Astfel, metabolismul este accelerat, iar nivelul de zahăr din sânge rămâne constant. De asemenea, sucul de lămâie este una dintre sursele alimentare cele mai bogate în vitamina C, care nu doar că întăreşte sistemul imunitar, dar ajută şi la pier­derea kilogramelor în plus.

Studii recente au arătat că persoanele care consumă fructe şi legume bogate în vitamina C slăbesc mai uşor şi sistemul lor digestiv este mai sănătos. În plus, sucul lămâilor ajută organismul să asimileze mai bine calciul, care accelerează arderea grăsimilor.

Începeţi ziua cu sucul unei lămâi proaspăt stoarse amestecat cu 2 pahare de apă la temperatura camerei. Fo­losiţi doar recipiente de sticlă sau de porţelan, niciodată de plastic sau metalice. De asemenea, pentru că poate fi uşor corozivă pentru smalţul dinţilor, apa cu lămâie poate fi băută cu ajutorul unui pai. Adăugaţi suc de lămâie proaspăt la salate, supe, ciorbe, mâncăruri gătite.

Coaja de lămâie (bine spălată) transformată într-un piure, din care luaţi 1-2 linguriţe între mese, poate avea un rol important în procesul de slăbire. Pectina din coaja de lămâie este o sursă excelentă de fibre, care opreşte organismul să absoarbă zahărul din alimente şi ajută la scăderea poftei de mâncare.

Pentru a creşte eficienţa lămâii, în paralel luaţi şi câteva măsuri simple în obiceiurile alimentare de zi cu zi: creşteţi consumul de legume, cereale integrale, alimente bogate în proteine (ouă, lactate şi carne cu conţinut scăzut de grăsime); reduceţi consumul de pâine albă, paste, cartofi, alimente cu zahăr; păstraţi intervale regulate între mese (3-4 ore), cu porţii moderate. sursa: yahoo.com

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un simplu „Click” - „Îmi place”, comunității noastre de cititori de pe pagina de Facebook.



 

sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web