Dorohoi News Logo

Remedii naturale pentru senzaţia de picioare grele

picioare

Statul in picioare prea mult timp sau statul pe scaun prea mult timp pot tulburat circulatia de la nivelul membrelor inferioare. Aceasta problema poate culmina cu insuficienta venoasa.

Desi cea mai buna solutie este miscarea, exista si remedii naturale care pot atentua senzatia de picioare grele.

Viţa de vie roşie
Rosul frunzelor de vita contine antocianine, substante eficiente in tratarea insuficientei venoase. Acestea cresc rezistenta vaselor de sânge. Frunzele de vita de vie rosie contin si taninuri si flavonoide, substante care previn stagnarea sangelui in vene. Ca sa scapati de senzatia de picioare grele, faceti-va o infuzie dintr-o lingura rasă de planta (1,5 g) la o cana cu apa fierbinte.

Ceaiul de ghimpe
Inflamatia membrelor inferioare, furnicaturile si durerea, cauzate de ingreunarea circulatiei sangelui in picioare, pot fi atenuate cu ceai de ghimpe, o planta cu tulpina spinoasa. Aceasta are efect antiinflamator, pe langa faptul ca ajuta la contractarea vaselor sangvine, crescandu-le astfel tonusului. Ghimpele contine saponozide și ruscogenine. Doua lingurite de planta la o cana de apa, lasate la fiert zece minute, pot face minuni. Ca sa fie eficient, indicate sunt doua cani pe zi, cu o jumatate de ora inainte de a lua masa. Vezi mai multe pe lyla.ro.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un simplu „Click” - „Îmi place”, comunității noastre de cititori de pe pagina de Facebook.



 

sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web