Dorohoi News Logo

Simptome prin care organismul te avertizează că trebuie să renunţi la pâine

paine

Pierdere inexplicabilă în greutate, carență de fier și dureri abdominale sunt câteva dintre simptomele intoleranței la gluten, o proteină care se găsește în boabele de grâu, orz și secară și dă consistență pâinii, supelor și sosurilor.

Sensibilitatea la gluten cunoscută şi sub numele de celiachie este ereditară şi necontagioasă şi odată apărută nu mai dispare niciodată, scrie doctorulzilei.ro.

Cele mai frecvente simptome ale intoleranței la gluten includ:

    diareee cronică
    pierde inexplicabilă în greutate
    balonare
    dureri abdominale
    deficiență de fier, acid folic sau vitamina B12

Potrivit unui studiu publicat în Annals of Internal Medicin, persoanele care au celiachie şi nu evită glutenul au un risc crescut de limfom. Limfomul este o formă de cancer care afectează sistemul circulator limfatic ce face parte din mecanismul natural de apărare al organismului. Acesta este constituit dintr-o reţea de mici canale, vasele limfatice, prin ­care circulă anticorpii, celulele care distrug virusurile şi bacteriile. În cazul apariţiei limfomului, are loc o înmulţire exagerată a limfocitelor (care alcătuiesc limfa), care se acumulează atât la nivelul ganglio­nilor, cât şi la nivelul unor organe.

Sunt permise urmatoarele alimente si cereale: hrisca, orez, porumb, cartofi, fasole, soia, mei, faina din nuci. Sursa: romaniatv.net

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un simplu „Click” - „Îmi place”, comunității noastre de cititori de pe pagina de Facebook.



 

sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web