Dorohoi News Logo

Cât de frecvent trebuie să ne spălăm părul pentru a fi sănătos

spalat pe par

Nu de putine ori ne punem intrebarea „cat de des trebuie sa ne spalam parul?”. Ritmul de viata alert, viata sociala incarcata sau jobul extenuant ne conduc catre nevoia de a ne spala parul in fiecare zi, dar este bine sa facem acest lucru?

Toate femeile isi doresc un par frumos, lung, mediu sau scurt, acesta trebuie sa arate si sa fie impecabil in fiecare zi. Coafatul, spalatul si produsele destinate coafarii parului, de cele mai multe ori duc la degradarea acestuia. Se spune ca frecventa cu care trebuie sa ne spalam parul, depinde de tipul de par, de actiunea ingredientelor pe care le aplicam pe par zilnic si de alti factori care influenteaza gradul de impuritati ajunse pe firul de par.

Spalatul parului in fiecare zi ne conduc catre un efect contrar celui dorit. Stim ca ritmul de viata alert, ne obliga intr-un fel sau altul sa ne spalam parul tot mai des. Fie ca o facem pentru igiena, sau pur si simplu pentru aspect, spalatul des nu inseamna neaparat un beneficiu adus parului. Daca ai parul gras si simti nevoia sa iti speli parul zilnic, ar trebui sa regandesti aceasta decizie. Parul spalat zilnic pentru a indeparta excesul de sebum, conduce la cresterea producerii de sebum.

Daca ai parul cret si cu firul gros este recomandat sa te speli pe par o data pe saptamana. Spalatul parului are nevoie de o atentie speciala, chiar daca pare a fi un ritual obisnuit. Spalarea corecta a parului conduc catre infrumusetarea aspectului parului dar si sanatatea acestuia. Sursa: lyla.ro.

sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web