Dorohoi News Logo

Motive ca să nu bei bere cu aromă de fructe. Avertismentul doctorului Mencinicopschi

Bere cu arome

Vara creşte pofta pentru bere! Iar în ultimii ani, pe piaţă au apărut foarte multe sortimente cu aromă de fructe. Însă, dincolo de gustul ei răcoritor, berea cu arome nu e bună pentru sănătate. Prof. dr. Gh. Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare, ne spune de ce să evităm astfel de băuturi, scrie click.ro.

Berea cu aromă de fructe este o băutură alcoolică obţinută prin amestecul berilor blonde sau brune cu suc de fructe sau alte băuturi răcoritoare, în diferite proporţii. Aceste beri pot fi alcoolice sau non-alcoolice.

Aceste produse conţin zaharuri şi E-uri (îndulcitori artificiali sau naturali), iar combinaţia lor cu alcool face ca acest tip de bere să fie nesănătos pentru organism. Practic, ne suprasolicită foarte mult ficatul, crescând riscul apariţiei diferitelor forme de steatoză hepatică alcoolică sau non- alcoolică (ficat gras). 

Atenţie! Berea cu arome de fructe sau normală nu hidratează! Dimpotrivă, alcoolul duce la diureză, iar persoana care o consumă urinează foate des, deci elimină apa din organism în cantităţi mari. 

Berea cu arome ne furnizează calorii goale, iar acest lucru creşte riscul apariţiei obezităţii. O persoană supraponderală sau obeză poate suferi complicaţii grave, printre care şi cele de tip cardiovascular.

Unele dintre aceste băuturi conţin şi surse de fenilalanină, un aminoacid care are rol neurotransmiţător (transmiterea semnalelor nervoase între neuroni şi creier) şi nu sunt recomandate persoanelor care suferă de fenilcetonurie - o formă de retard mintal. Fenilalanina afecteză grav creierul celor deja suferinzi.

Berile cu arome de fructe conţin îndulcitori naturali, zaharoză, glucoză, fructoză cu un index glicemic foarte ridicat care, prin inducerea unor variaţii ale glicemiei, pot creşte riscul de boli cardiovasculare şi diabet. Vezi mai multe pe click.ro

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un simplu „Click” - „Îmi place”, comunității noastre de cititori de pe pagina de Facebook.



 

sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web