Dorohoi News Logo

Bronzul perfect. Soluţii şi trucuri

bronz_perfect

Vara şi-a intrat în drepturi, iar ţinutele decoltate au devenit un must have fie că e vorba de cele purtate în timpul zilei, fie seara la distracţie în cluburi. Indiferent însă ce ţinute alegi, un lucru e sigur: bronzul este "accesoriul" care nu trebuie să-ţi lipsească pentru următoarele trei luni.

În urmă cu mulţi ani, o piele albă ca laptele era considerată un atu al perfecţiunii feminine. În prezent, pielea frumos bronzată a preluat puterea. Bronzul perfect nu este însă nici uşor de obţinut şi nici de păstrat, pielea având nevoie de pregătire pentru a fi expusă la soare, dar şi de protecţie adecvată împotriva radiaţiilor UVB.

Necesar: exfoliere Pentru un bronz frumos şi de durată, pielea trebuie neapărat exfoliată. Poţi scăpa de celulele moarte ale pielii apelând la un exoliant cumpărat din comerţ sau realizat acasă cu ingrediente naturale. Dacă alegi cea de-a doua variantă, poţi obţine extrem de uşor o mixtură exfoliantă amestecând, de exemplu, o lingură de cafea măcinată cu câteva picături de ulei de măsline sau de miere. În afara faptului că acest amestec îţi va lăsa pielea perfect curată exfoliind-o cu blândeţe, totodată, aceasta va beneficia şi de substanţele hrănitoare care se găsesc în miere sau uleiul de măsline.

Opţional: suplimente cu betacaroten Specialiştii au demonstrat deja că printr-un consum echilibrat de alimente bogate în beta-caroten, organismul poate beneficia de protecţie împotriva radicalilor liberi, apărând organismul de radiaţiile nocive ale soarelui. În plus, aceştia mai spun că o cură de două săptămâni cu alimente care conţin beta-caroten înainte de a pleca în concediu la mare te ajută să obţii un bronz superb în timp-record. Atenţie însă, acest lucru nu este un substitut pentru loţiunile de plajă cu protecţie solară. Cele mai importante surse de beta-caroten sunt legumele şi fructele de culoare verde şi portocalie: morcov, spanac, salată verde sau broccoli. În general, cantitatea de beta-caroten existentă într-o plantă este direct proporţională cu intensitatea culorii acesteia. Suplimente cu beta-caroten se găsesc şi în farmacii, însă trebuie luate doar la recomandarea medicului.

Important: creme cu factori de protecţie Dacă ai pielea albă şi sensibilă, atunci, pentru primele zile petrecute la plajă, alege o loţiune de plajă cu factor de protecţie 35. Într-adevăr, nu vei obţine instant o culoare arămie a pielii, dar nici nu te vei alege cu arsuri. După zilele de acomodare a pielii cu baia de soare, vei putea scădea treptat factorul de protecţie, dar nu mai puţin de 20. Dacă pielea ta nu este foarte deschisă la culoare, dar nici nu poţi spune că eşti tocmai creolă, nu te îmbăta cu... soare! Şi pielea ta are nevoie de protecţie ridicată, aşa că pentru primele zile de plajă nu trebuie să-ţi lipsească de pe şezlong o loţiune de plajă cu factor de protecţie 25. Acest factor de protecţie te va ajuta să obţii un bronz natural şi strălucitor, dar şi să eviţi eventualele arsuri şi iritaţii. Persoanele cu pielea creolă sunt mai puţin expuse riscului de a se alege cu arsuri solare, dar acest lucru nu înseamnă şi că protecţia naturală a pielii este suficientă. Factorul de protecţie indicat pentru acest tip de piele este 15. Şi da, dacă ai acest tip de piele, te numeri printre norocoasele care pot folosi chiar din prima zi la soare direct uleiul pentru plajă cu ajutorul căruia vei obţine, în scurt timp, mult dorita culoare ciocolatie. "Cumpără întotdeauna mai puţin şi alege mai bine!", Vivienne Westwood

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un simplu „Click” - „Îmi place”, comunității noastre de cititori de pe pagina de Facebook.



 

sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web