Daca recunosti aceste semne pe propriul organism, atunci este cazul sa cresti aportul de spanac si de carne din alimentatie, caci cel mai probabil suferi de deficienta de fier.(...)
Oboseala
Corpul uman se foloseste de fier pentru a genera hemoglobina, care este pigmentul respirator (pigmentul rosu), al tuturor vertebratelor, caci aceasta transporta oxigenul al fiecare celula din organism. Deficienta de fier este asociata cu o proasta oxigenare a tesuturilor, iar acest lucru se manifesta printr-o stare de oboseala aparent nejustificata, cel putin nu prin lipsa de somn. Daca te simti obosit aproape in permanenta si unele activitati simple, precum urcatul a doar doua etaje, te epuizeaza, atunci ai putea suferi de deficienta de fier.
Dificultati de concentrare
Sinteza neurotransmitatorilor poate fi afectata la persoanele care sufera de deficienta de fier, fapt daca duce la scaderea puterii de concentrare.
Apatia
Starea de apatie, de dezinteres total fata de tot ceea ce tine de viata de familie, de munca, de prieteni si, in general, de traiul de zi cu zi este un alt simptom al deficientei de fier aparut tot pe fondul sintezei ineficiente a neurotransmitatorilor.
Greutatea in respiratie
Dispneea, sau greutate in respiratie, este un simptom al deficientei de fier, mai ales atunci cand apare din senin, fara a depune niciun fel de efort fizic. Dispneea apare tot din cauza faptului ca tesuturile organismului nu sunt oxigenate suficient, pe fondul lipsei de fier. Integral pe lyla.ro.