Dorohoi News Logo

Dr. Oz: 5 alimente care-ţi protejează pielea de arsurile solare

ceai verde

1. Ceaiul verde

Un studiu recent apărut în publicaţia British Journal of Nutrition arată că prin consumul a două ceşti de ceai verde pe zi se reduce semnificativ riscul de a suferi arsuri solare în urma expunerii prelungite la soare.

Efectul protector este oferit de antioxidanţii care se regăsesc din belşug în acest tip de ceai şi pătrunde prin piele, ajuntând la neutralizarea radicalilor liberi. Astfel, riscul de inflamare a pielii este redus, explică specialistul.

Un alt ceai care are un conţinut şi mai ridicat de antioxidanţi este cel alb . Consumă-l şi pe acesta pentru a beneficia de efectele lui protectoare.

2. Peştele

Macroul, somonul, heringul, anşoa şi sardinele sunt bogate în acizi graşi omega-3 care au un puternic efect antiiflamator. Odată ce sunt ingerate în corp, grăsimile bune protejează pielea de arsurile solare. Alte surse de omega-3 sunt: uleiul de măsline presat la rece, avocado, nucile şi seminţele de in.

Include în meniul tău aceste ingrediente pentru a beneficia de efectul lor protector! Este recomandat să consumi săptămânal 2-3 porţii de peşte preparat la cuptor sau pe grătar. Integral pe eva.ro

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un simplu „Click” - „Îmi place”, comunității noastre de cititori de pe pagina de Facebook.



 

sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web