Dorohoi News Logo

Sănătatea copiilor: Când vomatul devine o problemă

copil

Voma este diferita de regurgitare si apare atunci cand continutul stomacului bebelusului este fortat sa iasa prin esofag. De cele mai multe ori, problema nu este serioasa, iar tratamentul facut acasa o rezolva.

La copiii mai mari, cele mai multe stari de voma sunt cauzate de gasteroenterite, care se asociaza cu alte semne, cum ar fi diaree, febra, crampe la stomac. Cu tratamentul dat la recomandarea medicului, voma dispare, de regula, in 12 ore, insa diareea poate dura cateva zile.

Riscurile pentru bebelusi sunt mari atunci cand varsa si fac diaree severa din cauza rotavirusului (care se transmite pe cale fecal-orala, insa poate fi prevenit printr-un vaccin care se face in schema optionala).

Boli grave care se manifesta cu voma
Sunt si cazuri in care voma poate fi cauzata si de o infectie care apare in alta zona a corpului, cum ar fi pneumonia sau infectiile urinare. In cazuri rare, poate fi semn de meningita sau de blocare a tractului digestiv.

Cand copilul varsa, asigura-te ca nu a inghitit medicamente sau diverse lichide de prin casa cand tu nu ai fost atenta, sau ca nu s-a lovit in cap sau in zona stomacului.

Atentie!
Bebelusii sub un an au nevoie de tratament special facut la spital daca nu se opresc din vomitat, pentru ca se pot deshidrata rapid. Asa ca mare atentie la manifestarile deshidratarii, care includ: gura si ochii pot fi mai uscate decat de obicei, urina este mai inchisa la culoare, copilul e oboist, ametit, morocanos.

Este foarte important sa se inlocuiasca fluidele pierdute cand copilul varsa, motiv pentru care trebuie sa urmaresti atent, sa observi ce cantitate de lichide bea si sa informezi medicul. Sursa: ro.stiri.yahoo.com

 

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un simplu „Click” - „Îmi place”, comunității noastre de cititori de pe pagina de Facebook.



 

sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web