Dorohoi News Logo

Pericolul excesului de suc de fructe la copii

suc_de_fructe

Sucul de fructe nu trebuie sa inlocuiasca fructele zilnice sau apa. Pediatrii sustin ca excesul de suc de fructe poate sa cauzeze copilului diaree.

Explicatia lor este urmatoarea: multe sucuri de fructe contin o cantitate mare de sorbitol, o forma nedigerabila de zahar. Excesul de sorbitol determina organismul sa incerce sa dilueze zaharul antrenand apa din fluxul sanguin in intestin, ceea ce provoaca, adeseori, scaune moi.

Acesta este, de altfel, modul in care actioneaza sucul de prune, utilizat in prevenirea constipatiei. Sucurile de mere, pere, piersici si sucul de cirese au si ele, la randul lor, un continut mare de sorbitol.

Cat suc de fructe trebuie sa consume copilul zilnic   
·    Limiteaza la copilul de 12 luni sau mai mare consumul de suc de fructe la 3/4 de ceasca pe zi (150 ml)   
·    Copiii care au implinit 7 ani pot bea 250 ml - 350 ml/.

Pe langa aparitia diareei, consumul excesiv de suc de fructe le poate afecta apetitul si poate provoca aparitia cariilor dentare.

Sucul de fructe nu inlocuieste portia zilnica de fructe!
Foarte important: copilul tau are nevoie de doua portii de fructe pe zi! In cazul in care una dintre aceste portii este un pahar de suc, asigura-te ca cealalalta portie este formata din fructe proaspete, care-i furnizeaza fibre si substante nutritive suplimentare. De asemenea, poti dilua sucul, dar intre mese, in loc de suc, da-i copilului tau apa.

Desigur, sucurile de fructe au numeroase beneficii: combat diareea, sunt indicate in caz de anemie, sunt energizante, combat tuseea. Putem spune ca exista sucuri bune ca medicament, dar nu trebuie ca acestea sa inlocuiasca hidratarea normala, cea cu apa!

 

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un simplu „Click” - „Îmi place”, comunității noastre de cititori de pe pagina de Facebook.



 

sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web