Dorohoi News Logo

Plante medicinale bune pentru indigestie

plante medicinale

Indigestia apare, de obicei, din cauza excesului alimentar, a mancatului prea rapid, a alimentelor prea grase sau care contin prea multa cafeina, si chiar din cauza unei nervozitati accentuate sau a unei traume emotionale. Aceasta, denumita si dispepsie, se manifesta prin simptome ca: senzatie de preaplin, arsuri, dureri de stomac, balonare, eructatii, greata, scrie ziare.com..
   Indigestia poate fi insa ameliorata cu ajutorul unor plante medicinale. Acestea au fost folosite dintotdeauna pentru diferite afectiuni, dispepsia fiind una dintre cele care raspund bine la un astfel de tratament. Potrivit Shine, iata care ar fi plantele medicinale bune pentru dispepsie.

1. Feniculul
Semintele de fenicul sunt de mult timp folosite pentru a combate balonarea, crampele abdominale, indigestia si spasmele de la nivelul tractului intestinal. Despre acestea se spune ca actioneaza ca un carminativ, adica ajuta la eliminarea gazelor din intestine si amelioreaza indigestia. Doza recomandata este de o lingurita sau o lingurita si jumatate de seminte pe zi.
De asemenea, frunzele de fenicul pot fi folosite pentru ceai.

2. Roinita
Aceasta a fost folosita inca din Evul Mediu pentru ameliorarea anxietatii si a stresului, a insomniei, a indigestiei si pentru a stimula apetitul culinar. In prezent, roinita este utilizata in combinatii cu alte plante medicinale pentru a relaxa. In plus, exista si studii care arata ca poate ameliora simptomele indigestiei, desi uneori doar reducerea stresului este suficienta si pentru a alina dispepsia.
   Potrivit mai multor specialisti americani, dozele recomandate pentru indigestie sunt: capsule - intre 300 si 500 de miligrame de roinita uscata, de trei ori pe zi; ceai - intre un sfert de lingurita si o lingurita de de roinita uscata, de pana la patru ori pe zi; tinctura - intre 40 si 90 de picaturi, adica 2-3 mililitri, de trei ori pe zi.

3. Curcuma
Aceasta este o planta din sud-estul Asiei, din radacina careia se obtine si un condiment galben. In medicina traditionala chineza, curcuma a fost folosita pentru a ajuta digestia si functionarea ficatului, pentru a ameliora durerile cauzate de artrita si a regla ciclul menstrual. De asemenea, a fost utilizata pentru arsuri de stomac, dureri de stomac, diaree, balonare.
   Un studiu a aratat ca 87% dintre cei care s-au tratat cu aceasta planta au scapat partial sau chiar total de simptomele indigestiei, comparativ cu 53% dintre cei care au primit un placebo. Recomandarea legata de doza pentru indigestie este de 500 de miligrame de curcuma de patru ori pe zi.

4. Ghimbirul
In China, acesta a fost utilizat pentru toate problemele de digestie timp de mai bine de 2.000 de ani. In prezent, acesta este recomandat indeosebi pentru greata si varsaturi si pentru a ajuta digestia si a calma disconfortul stomacal. In Germania acesta a fost aprobat ca tratament pentru indigestie si rau de miscare.
   Pentru cele mai multe probleme, cantitatea standard este de 1-4 grame, impartita in 2-4 doze pe zi. Pentru a preveni raul de miscare ar trebui sa incepi tratamentul cu 1-2 zile inainte de calatorie si sa il continui cat dureaza drumul.

5. Menta
Datorita efectului usor de amortire, menta a fost folosita pentru a trata dureri de cap, iritatii ale pielii, anxietate, greata, diaree, crampe menstruale si flatulenta.
   Uleiul de menta poate fi de asemenea folositor pentru mai multe afectiuni care implica spasme la nivelul tractului intestinal. Cele mai multe studii s-au axat pe sindromul colonului iritabil, in privinta caruia uleiul de menta s-a dovedit a fi promitator.

6. Ardeiul iute
Multa vreme s-a crezut ca acesta inflameaza tesuturile cu care intra in contact si ca astfel face rau, dar mai multe cercetari arata ca ardeiul iute amelioreaza indigestia. Doza indicata este intre 0,5 grame si un gram, de trei ori pe zi, inainte de mese. (DorohoiNews.ro)
 

sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web