Dorohoi News Logo

„Medicament” natural. Ce se întâmplă dacă mănânci conopidă?

conopida

Conopida proaspătă este o sursă excelentă de vitamina C, 100 g oferind 80% din valoarea zilnică recomandată. Datorită conținutului ridicat în vitamina C, protejează corpul împotriva artritei reumatoide și a altor boli inflamatorii, mai ales cele de toamnă.

Este dovedit că vitamina C este un antioxidant ce ajută în lupta împotriva radicalilor liberi, crește imunitatea și poate preveni infecțiile și cancerul. Conopida poate fi considerata o legumă anticancerigenă. Fitonutrienții (antioxidanți care luptă împotriva radicalilor liberi) din conopida contribuie la optimizarea funcțiilor ficatului, care neutralizează substanțele toxice. Diverse alte cercetări efectuate în Olanda, SUA și alte țări au arătat beneficiile acestei legume, în lupta împotriva cancerului (de colon, de prostată, de sân, etc). integral pe doctorulzilei.ro

 

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un simplu „Click” - „Îmi place”, comunității noastre de cititori de pe pagina de Facebook.



 

sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web