Dorohoi News Logo

Ministerul Sănătății derulează campania de informare „Controlul diabetului stă pe masa ta”

alimentatie sanatoasa

Ministerul Sănătății derulează la nivel național, prin Direcțiile de sănătate publică și Institutul Național de Sănătate Publică, campania de informare „Controlul diabetului stă pe masa ta" cu prilejul Zilei Mondiale de Luptă Împotriva Diabetului Zaharat (14 noiembrie).

Potrivit unui comunicat de presă al MS remis vineri AGERPRES, campania urmărește conștientizarea populației cu privire la însușirea unui comportament alimentar sănătos în profilaxia și controlul diabetului.

Cetățenilor li se aduce în atenție efectul benefic al alimentației sănătoase, rolul pe care fiecare îl are în gestionarea propriei sănătăți și importanța micului dejun în contextul unui comportament alimentar sănătos. În cadrul campaniei vor fi organizate discuții individuale și de grup referitoare la importanța alimentației sănătoase în prevenirea și controlul diabetului și sesiuni informative în școli. De asemenea, vor fi organizate grupuri de persoane (copii sau adulți) care să participe împreună la un mic dejun.

Diabetul zaharat este o boală cronică, netransmisibilă, caracterizată printr-un nivel ridicat al glicemiei în sânge, provocat de defecte în producerea și/ sau folosirea necorespunzătoare a insulinei în organism.

Alimentația nesănătoasă de tip fast-food, lipsa activităților fizice, stresul, poluarea excesivă sunt doar câteva din cauzele care astăzi au făcut ca diabetul să se răspândească.

Alimentația sănătoasă, mișcarea și renunțatul la fumat sunt, potrivit medicilor, principalele metode prin care puteți preveni diabetul. Fructele și legumele proaspete, alimentele bogate în vitamine și acizi grași Omega 3 sunt o sursă de hrană care vă pot reda starea de sănătate dorită, prevenind astfel afecțiuni nedorite. Sursa: AGERPRES.ro

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un simplu „Click” - „Îmi place”, comunității noastre de cititori de pe pagina de Facebook.



 

sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web