Dorohoi News Logo

Ingredientul care distruge memoria și îmbolnăvește inima. Află în ce produse se găsește din plin

gluten

Grăsimile care se găsesc în anumite tipuri de prăjituri și biscuiți pot afecta grav memoria, avertizează cercetătorii. Grăsimile trans sunt folosite în alimentele procesate pentru a îmbunătăți textura și pentru a da aromă. Aceste grăsimi sunt create prin adăugarea hidrogenului în uleiul vegetal pentru a-l face mai solid și se mai numesc și uleiuri parțial hidrogenate.

Recent, un studiu care a implicat 1000 de bărbați sănătoși, sub 25 de ani, a scos la iveală că cei care consumă grăsimi trans stau mai prost la capitolul memorie, indiferent de vârstă sau educație.

„Grăsimile trans înrăutățesc memoria mai ales în cazul bărbaților tineri și a celor de vârstă mijlocie. În plus, grăsimile trans au fost găsite „vinovate” și pentru creșterea greutății corporale și dezvoltarea bolilor de inimă”, susține autoarea studiului dr. Beatrice Golomb de la Universitatea de Medicină San Diego. Integral pe doctorulzilei.ro

 

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un simplu „Click” - „Îmi place”, comunității noastre de cititori de pe pagina de Facebook.



 

sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web