Dorohoi News Logo

Beneficiile sucului de sfeclă roşie şi lămâie

suc

Proprietăţile benefice ale sfeclei de culoare roşie sunt cunoscute încă din antichitate. Paracelsus a fost omul care a utilizat-o în pastile pentru diferite boli. Sfecla rosie a fost o leguma foarte populara in lume si oamenii au folosit-o pentru a trata diverse boli. Chinezii mancau sfecla rosie pentru ca ei credeau ca aceasta are puterea de a intari inima si de a purifica sangele.

Grecii o foloseau pentru a reduce febra, iar in Europa a fost recomandata pentru persoanele care nu puteau manca alimente solide. Putin diferita este credinta romanilor, si anume, ca atunci cand un barbat si o femeie mananca din aceeasi sfecla rosie, dispare orice element de iubire dintre ei. Consumul de sfecla rosie este recomandat femeilor atunci cand sunt la menopauza, pentru ca este o sursa bogată de magneziu, zinc, iod, calciu, nitrati naturali si sodiu.

Tratamentul bolilor in care este folosita sfecla rosie:

Rinichi, ficat, vezica biliara si splina
In boli asociate cu aceste organisme trebuie sa stiti ca sfecla rosie ajuta organismul sa lupte impotriva lor, deoarece este numarul 1 cand vine vorba de purificare. In acest scop, aveti posibilitatea sa beti suc de sfecla rosie combinat cu suc de lamaie sau suc de sfecla proaspat stors cu suc de morcovi. Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO

 

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un simplu „Click” - „Îmi place”, comunității noastre de cititori de pe pagina de Facebook.



 

sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web