Dorohoi News Logo

Iedera învinge tusea în mod natural

sirop

Bolile respiratorii însoțite de chinuitoarea tuse sunt la ordinea zilei în această perioadă. În răceli, gripă, bronșite, pneumonii apare, pe lângă alte simptome, și tusea. Fie că este seacă sau productivă, fie acută sau cronică, tusea le creează un mare disconfort pacienților și mai ales copiilor. Un copil care tușește, respiră cu dificultate și nu se poate odihni, din această pricină reprezintă un mare motiv de îngrijorare pentru părinți. De altfel, tusea este una dintre cele mai frecvente cauze pentru care părinții merg cu copilul la medicul pediatru. Vestea bună este că tusea poate fi calmată prin mijloace naturale, sigure și eficiente.

Tusea, semnal de alarmă

Tusea reprezintă un semnal de alarmă și trebuie tratată cu seriozitate încă de la început. Din păcate, nu întotdeauna acordăm atenția cuvenită acestei probleme de sănătate. Acesta este motivul pentru care de multe ori tusea se agravează odată cu boala în care a apărut. O altă greșeală frecventă este administrarea de antibiotice imediat ce apare tusea, ceea ce nu este necesar decât în cazul infecțiilor bacteriene. Tusea poate fi tratată cu succes și cu ajutorul unei substanțe active naturale: extractul uscat din frunze de iederă.

Extractul de iederă — un antitusiv dovedit științific

Iedera medicinală este o substanță naturală folosită în tratarea tusei. Efectele binefăcătoare ale extractului uscat din frunze de iederă sunt dovedite științific. Substanțele active pe care le conține iedera — numite saponine — sunt în mod constant cercetate și verificate prin noi studii. Spre exemplu, extractul patentat de iederă EA 575 — care poate fi comparat cu o amprentă digitală — este certificat pentru eficiența și siguranța sa în tratamentul tusei. Potrivit ghidurilor terapeutice, extractul uscat din frunze de iederă poate fi utilizat atât în formele acute de tuse, cât și în bolile inflamatorii bronșice cronice însoțite de tuse. Acest medicament obținut din iederă este bine tolerat și poate fi administrat atât copiilor (de la vârste de sub 1 an), cât și adulților.

Efectele binefăcătoare ale iederei

Extractul din frunze de iederă are capacitatea de a trata eficient episoadele de tuse datorită saponinelor — acele substanțe cu proprietăți pneumo-active. Saponinele au următoarele efecte binefăcătoare asupra tractului respirator:

efect antiinflamator — agenții patogeni (virusuri, bacterii) sunt principalii factori care provoacă inflamarea mucoasei respiratorii; saponinele acționează împotriva agenților patogeni, inhibând procesul inflamator;
lichefiază mucusul — saponinele lichefiază mucusul din bronhii, care poate fi eliminat mai ușor prin tuse;
calmează tusea — pe măsură ce mucusul se elimină, tusea se calmează și dispare treptat;
ușurează respirația — datorită efectului de relaxare a musculaturii bronșice, căile aeriene îngustate se dilată și puteți respira din nou mai ușor.

 

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un simplu „Click” - „Îmi place”, comunității noastre de cititori de pe pagina de Facebook.



 

sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web