Dorohoi News Logo

Pericolul din spatele castraveţilor muraţi. Cum trebuie să consumăm aceste legume

castraveti_murati

Murăturile sunt deseori garnitura preferată. Consumate cu regularitate, murăturile ne pot încărca foarte mult organismul cu sodiu, dar, aduc şi o cantitate relevantă de vitamina K (15% din necesarul zilnic). Castraveţii muraţi au fost inventaţi în Mesopotamina, în urmă cu 2000 de ani, apoi au prins popularitate în Evul Mediu, deoarece erau o metodă practică de conservare a legumelor pentru perioade lungi.

Deşi sunt delicioşi, castraveciorii muraţi sunt plini de sodiu. Consumul alimentelor bogate în sodiu duce la mărirea tensiunii şi favorizează apariţia la retenţiei de lichide şi a balonării, potrivit ziarulring.ro.

Conform nutriţionistilor, persoanele sănătoase pot consuma până la 2.300mg de sodiu zilnic, iar un singur castravecior conţine mai bine de 300mg de sodiu. Trebuie să luăm în seamă că multe alte mâncăruri pe care le consumăm zilnic pot avea mult sodiu în compoziţie, astfel este foarte simplu sa depăşim cantitatea zilnică recomandată.

Persoanele care suferă de diabet sau probeleme cardiovasculare ar trebui să limiteze consumul de sodiu, altfel pot mări şansele apariţiei diverselor complicaţii.

Castraveciorii în sine sunt foarte sănătoşi, deoarece sunt bogaţi în vitamina K, C, biotină şi magneziu. Însă, odată trecuţi prin procesul de murare, care implică mult oţet şi sare, aceştia îşi pierd din proprietăţi şi din conţinutul de vitamine. De asemenea, oţetul folosit la murare poate cauza aciditate în organism, excepţie făcand cel din vin sau cel din mere.

Aciditatea excesivă creează în corpul nostru mediul perfect pentru dezvoltarea diverselor tipuri de cancer şi a fungilor.

 

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un simplu „Click” - „Îmi place”, comunității noastre de cititori de pe pagina de Facebook.



 

sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web