Dorohoi News Logo

Asociaţie pentru atragerea de fonduri înființată la Spitalul Municipal Dorohoi

Stelian Gherasim

La Spitalul Municipal Dorohoi, începând cu 19 noiembrie 2014, a fost înfiinţată de către actualul manager şi câţiva medici ai spitalului, Asociaţia „Sănătatea Dorohoienilor”.

„Sediul fundaţiei este în incinta spitalului, iar cei interesaţi pot să direcţioneze 2% din impozitul pe venit, pentru îmbunătăţirea actului medical. În primul rând vom apela la angajați, care sunt în jur de 400 și apoi facem apel la alte persoane”, a menționat managerul Stelian Gherasim.

Cu banii strânși prin asociaţia „Sănătatea Dorohoienilor” Spitalul Municipal Dorohoi își propune să achizitioneze si sa doteze spitalul cu aparatura medicala necesara asigurarii unor servicii medicale de calitate, sa imbunatateasca arhitectura spitalului, a pavilionului administrativ, a cabinetelor medicale, a saloanelor pentru bolnavi, sa doteze acestea cu mobilier conform normelor de sanatate si securitate in munca si cu tehnica de birou, sa functioneze independent si fara obtinere de profit, sa promoveze transparenta si profesionalismul.

Conform art. 84, alin. 2 din Codul Fiscal, orice contribuabil, poate dispune directionarea a 2% din impozitul pe venit, platit statului, catre orice organizatie non-guvernamentala (asociatie, fundatie etc.).

Practic in acest fel dumneavoastra transmiteti statului modul in care doriti sa fie cheltuita o parte din impozitul pe venit. Aceasta suma nu reprezinta o sponsorizare sau donatie, ci este o parte a impozitului pe venit deja achitat, care poate fi directionata de catre fiecare cetatean in parte catre entitatea dorita de acesta.

Autor: DorohoiNews.ro

 

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un simplu „Click” - „Îmi place”, comunității noastre de cititori de pe pagina de Facebook.



 

sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web