Dorohoi News Logo

Uimitor! Ce se întâmplă dacă mănânci o banană dimineața pe stomacul gol

banane

Bananele sunt o sursa de potasiu, zinc, vitamina A, B, C. Ele sunt o gustare rapida si usoara. Acest fruct da energie corpului si are multe beneficii pentru sanatate. De exemplu, o banana medie contine aproximativ 500 mg de potasiu. Avantajul de a manca banane este ca ofera o senzatie de satietate, dar cei care tin o dieta trebuie sa evite consumul excesiv de banane.

Bananele contin zahar si mai multe grasimi, spre deosebire de alte fructe. Daca mancati prea multe banane in timpul zilei, glicogenul stocat in ficat va fi transformat in grasime. Prin urmare, este important sa nu exagerati cu cantitatile si sa facetiexercitii fizice regulate.

Nutritionistii recomanda sa consumati o banana dimineata pe stomacul gol. De asemenea puteti sa mancati o banana inainte de a face exercitii, deoarece va ofera energie.

Daca mancati o banana pe stomacul gol, veti avea urmatoarele beneficii: normalizeaza tensiunea arteriala, imbunatateste sanatatea inimii si calmeaza sistemul nervos, anemia, depresia, concentrarea, stresul, imbunatateste starea de spirit si va ajuta sa va relaxati. Consumul de banane poate reduce riscul de deces de accident vascular cerebral, chiar si cu 40%. Cititi restul articolului pe BeWoman.ro

 

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un simplu „Click” - „Îmi place”, comunității noastre de cititori de pe pagina de Facebook.



 

sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web