Dorohoi News Logo

Remedii de casă pentru tratarea gingiilor inflamate

tratament-gingii

In cazul in care aceasta problema nu este tratata la timp, este o conditie necesara pentru dezvoltarea bolii parodontale, care afecteaza calitatea vietii. Pentru a reduce riscul de probleme de mestecat, trebuie sa aveti grija de igiena orala si sa faceti o examinare dentara de doua ori pe an. De asemenea, daca observati sangerarea gingiilor, modificari ale respiratiei, este mai bine sa consultati un specialist.

Ulei de arbore de ceai

Uleiul de arbore de ceai are proprietati puternice antibiotice si antiseptice care reduc infectiile bacteriene din gura si ajuta pentru a imbunatati starea gingiilor. Puneti pasta de dinti pe perie si aplicati una sau doua picaturi de ulei (dar nu mai mult, pentru a nu provoca iritatii). Apoi periati usor pe dinti. Aveti grija sa faceti aceasta procedura o data sau de doua ori pe saptamana.

Ceaiuri de plante
Ierburile sunt una dintre cele mai bune ingrijiri naturale pentru prevenirea si tratamentul gingivitei. Faceti ceaiuri din salvie, sumac, ceai verde, musetel, cimbru si apoi clatiti gura de trei ori pe zi.
 
Curcuma pulbere
Curcuma pulbere are, de asemenea, proprietati anti-inflamatorii si antiseptice. Atunci cand este aplicata ca o pasta pentru gingii, se creeaza un mediu nefavorabil pentru infectii bacteriene din cavitatea orala. Faceti o pasta de turmeric si apa si aplicati-o pe periuta de dinti. Periati usor timp de 2-3 minute si se clateste bine gura cu apa.

Miere
Mierea are proprietati antibacteriene puternice care ajuta pentru a scapa de bacteriile care cauzeaza infectarea gingiilor. Aceasta are efect de hidratare si de fermitate. Promoveaza o vindecare mai rapida a ranilor. Luati un pic de miere pe deget si masati usor pe gingii. Mierea s-a dovedit a fi eficienta la persoanele care sufera de boli parodontale.

Aloe Vera
Gelul de aloe vera, de asemenea, ajuta la calmarea gingiilor si vindecarea lor mai rapida. Aplicati gel de aloe vera pe gingii si masati doua minute, apoi clatiti gura cu apa. Sursa: bewoman.ro

 

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un simplu „Click” - „Îmi place”, comunității noastre de cititori de pe pagina de Facebook.



 

sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web