Curmalele uscate sunt bogate in calciu, potasiu, fosfor, magneziu, sodiu, fier, cupru, seleniu, zinc, mangan, sulf, carbohidrati si fructoza, vitamine din grupa B si vitamina C.
Exista oameni carora le place sa puna doua curmale in ceai in loc de miere sau zahar, datorita continutului de fructoza. Puteti fierbe curmale in apa, facand astfel un ceai. In mod similar, puteti sa va bucurati de curmale la micul dejun, sa le adaugati in lapte alaturi de fulgi de cereale.
Curmalele dau putere corpului
In general, curmalele uscate sunt destul de dulci si nu le puteti manca zilnic in cantitati mari. Dar consumul a 5-6 curmale pe zi in mod regulat, va ajuta sa aveti putere si energie. Acest lucru este important la inceputul primaverii, cand multe persoane sufera de febra de primavara.
Ele sunt utile pentru femeile gravide si mame
Femeile care sunt gravide, au nascut de curand sau cele care alapteaza, ar trebui sa manance curmale, pentru ca ele intaresc corpul lor. Acestea va ajuta sa obtineti minerale si vitamine necesare pentru corpul mamei sau copilului.
Ajuta la consolidarea sistemului imunitar
Cand incarcati corpul cu toate substantele nutritive de mai sus, veti consolida sistemul imunitar. Asadar, mancati curmale, deoarece acestea ne protejeaza de boli si infectii.
Va ajuta sa aveti un sange puternic
Pentru a avea un sange sanatos este important sa aveti fier in corp. Atunci cand acest lucru nu se intampla, puteti ajunge sa fiti anemici si sa incepeti sa nu mai aveti pofta de mancare.
Distrofie musculara
Daca suferiti de distrofie musculara sau aveti alte probleme cu muschii intr-un stadiu avansat, faceti un decoct de curmale si orez. In 1 litru de apa puneti 1 cana de orez sa fiarba. Cand orezul incepe sa se umfle, se adauga 7 curmale uscate, pre-spalate. Se lasa sa fiarba impreuna inca 10 minute. Apoi se ia de pe foc si se strecoara supa. Beti pe stomacul gol 1 ceasca mica din aceasta supa. Aceasta trebuie sa fie la temperatura camerei. Aplicati acest tratament cel putin doua saptamani. Sursa: bewoman.ro