Dorohoi News Logo

Dermatologii din Franța cer autorităților interzicerea saloanelor de bronzat

saloane de bronzat

Dermatologii din Franța cer autorităților interzicerea saloanelor de bronzat, după ce un sondaj realizat de revista Ť60 millions de consommateursť (60 de milioane de consumatori) a Institutului național privind consumul a scos în evidență pericolele razelor ultraviolete (UV) artificiale pentru sănătate și nerespectarea de către profesioniștii din sector a reglementărilor existente, scriu Le Parisien și Le Figaro.

Unii specialiști din domeniu ascund riscurile pentru sănătate ale razelor UV artificiale, concluzionează sondajul publicat cu câteva zile în urmă. Din 50 de cliente care au mers la centre de bronzare în cinci mari orașe din Franța — Lille, Lyon, Marsilia, Paris și Strasbourg—, trei sferturi nu au primit nicio avertizare cu privire la pericolele radiațiilor. Cu toate acestea, unele erau însărcinate în cinci luni sau mai mult — categorie la care reglementările în vigoare interzic această practică. Altele aveau un fototip de piele incompatibil cu ședințele de UV artificiale, fapt ce trebuia verificat de specialiștii salonului.

Acest studiu i-a făcut pe dermatologi să reacționeze. Într-un comunicat de presă publicat luni, Sindicatul Național al Dermatologilor din Franța a cerut autorităților măsuri eficiente, precum cele luate, de exemplu, de Brazilia sau, mai recent, de Australia, de interzicere a razelor ultraviolete artificiale. Integral pe agerpres.ro

 

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un simplu „Click” - „Îmi place”, comunității noastre de cititori de pe pagina de Facebook.



 

sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web