Dorohoi News Logo

Alimente care nu ar trebui niciodată păstrate la frigider

folosesti-corect-frigiderul

Unele alimente isi pierd din gust, savoare sau continutul nutritional atunci cand sunt pastrate la rece, scrie cleaneatingonline.com. Specialistii spun ca alimentele pot fi lasate o perioada scurta in frigider, nu pe termen lung. Acestia au enumerat cinci lucruri care nu ar trebui bagate in frigider, dar si motivele pentru care acest lucru le-ar dauna.

Ciocolata - Pastrarea ei la frigider duce la dizolvarea zaharului din ea, cauzand condens la suprafata. Astfel se formeaza un strat abraziv care afecteaza textura tabletei. Mai mult, ciocolata tinde sa absoarba mirosurile, asa ca cel mai bine se poate pastra sigilata, intr-un loc intunecat din bucatarie.

Cafea - Depozitarea la frigider este daunatoare pentru cafea din cauza umiditatii din interiorul acestuia, care ii distruge gustul. Pentru o savoare intensa, cafeaua trebuie depozitata intr-un recipient inchis, la temperatura camerei.

Rosii
- Acestea devin moi si fara gust la frigider, spun specialistii. Aerul rece impiedica rosiile sa se coaca si cauzeaza astfel pierderea gustului. Acestea ar trebui pastrate la temperatura camerei, ferite de lumina directa a soarelui.

Cartofi
- Pastrati la frigider mai mult de o saptamana, cartofii vor avea cantitati mari de zahar, gust schimbat si valori nutritionale dezechilibrate. De asemenea, nivelul mare de zahar va cauza decolorarea cartofilor in timpul gatirii lor. Cel mai bun loc pentru cartofi este unul intunecat, unde pot fi pastrati intr-o punga de hartie.

 

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un simplu „Click” - „Îmi place”, comunității noastre de cititori de pe pagina de Facebook.



 

sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web