Dorohoi News Logo

Prunele uscate, alimentul ideal pentru pierderea în greutate!

prune uscate

Concluzia lor este ca folosirea acestui produs intr-un mod accesibil poate fi realizat pentru reducerea obezitatii. Multi nutritionisti refuza utilizarea de fructe uscate in programele de pierdere in greutate, desi nu se stie cat de mult se creeaza un sentiment de saturatie.

Pentru a verifica beneficiile prunelor uscate, cercetatorii de la Liverpool au facut un experiment. In acest scop, o suta de voluntari care aveau probleme cu excesul de greutate si obezitatea au adoptat o dieta saraca in fibre stricta. Ideea a fost de a stabili modul in care includerea de prune uscate afecteaza greutatea si apetitul.

Pentru a obtine raspunsuri la aceste intrebari, cercetatorii au impartit voluntarii in doua grupuri. In primul, a inclus un meniu zilnic format din prune uscate – 140 g pentru femei si 171 pentru barbati. Al doilea grup a avut tot un meniu sarac in fibre, dar fara prune.

Ca urmare, primul grup a pierdut o medie de doua kilograme si a redus circumferinta taliei lor cu 2,5 centimetri. La al doilea grup indicatorii au fost, respectiv, 1.5 kg si 1,7 cm in talie.

Concluzia este ca includerea de prune uscate in programele dietetice are sens, deoarece contribuie la scaderea in greutate si permite un control mai bun al apetitului.

Oamenii de stiinta au recunoscut faptul ca o alimentatie sanatoasa necesita o multime de timp si bani, ceva ce nu este posibil si realizabil pentru oricine care vrea sa piarda in greutate.

O dieta moderata cu fructe uscate adaugate in mod regulat si in doze mici, in special prune uscate, este capabila de a fi va ajuta sa pierdeti in greutate eficient. Sursa: bewoman.ro

 

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un simplu „Click” - „Îmi place”, comunității noastre de cititori de pe pagina de Facebook.



 

sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web