Dorohoi News Logo

Alimente care pot înlocui cu succes medicamentele

fructe

Gemul de zmeura, al carui gust minunat ne face sa ne amintim de copilarie, lupta impotriva febrei. S-a dovedit ca zmeura contine cantitati mari de acid salicilic, care este un antipiretic natural si provoaca transpiratie. Aceasta, la randul sau, poate ajuta la tratarea racelilor mai usor. In plus siropul de zmeura este bogat in vitaminele A, E, PP și altele care stimuleaza apetitul si imbunatateste tenul.

Sucul de portocale este util in infectiile respiratorii acute, oboseala, mentine pielea tanara. Sucul proaspat de portocale este bogat in vitamina C mai mult decat fructul in sine, deoarece sucul este mai usor de absorbit in sange. In plus contine acid folic, calciu si iod. Un pahar de suc de portocale pe zi sprijina sistemul imunitar si serveste ca o metoda excelenta de prevenire a bolilor virale.

Semintele de dovleac uscate sunt un remediu dovedit pentru paraziti. Un pumn de seminte zdrobite intr-un mojar sau blender sunt un instrument ideal pentru o talie mai subtire, dar ajuta si la eliminarea gazelor din stomac. In cazul in care adaugati o lingurita de miere si se amesteca pana obtineti o masa omogena, veti avea un balsam minunat pentru sanatate si frumusete.

Mai multe felii de lamaie, consumate pe stomacul gol dimineata va ajuta la prevenirea artritei. Aceasta metoda este atat de simpla incat provoaca neincredere – cateva felii de lamaie si asta e tot? Cei care sunt familiarizati cu suferinta pe care o provoaca articulatiile inflamate, cunosc puterea dovedita a lamailor in acest caz. Puteti pune pe feliile de lamaie putina miere sau zahar, dar este mai bine sa se ia in starea lor naturala.

Ciocolata va scapa de depresie si oboseala. Oamenii de stiinta cred ca un consum regulat de aceasta delicatesa imbunatateste memoria si reduce sindromul de oboseala cronica. Desigur, aceasta este valabil doar pentru ciocolata neagra, care are un continut mai ridicat de cacao. Sursa: bewoman.ro

 

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un simplu „Click” - „Îmi place”, comunității noastre de cititori de pe pagina de Facebook.



 

sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web