Dorohoi News Logo

Tratamente naturiste pentru anemie

anemie

Anemia poate fi de mai multe feluri şi atât bărbaţii, cât şi femeile pot suferi de aceste carenţe de minerale sau vitamine. Vă prezentăm trei tratamente naturiste pentru anemie, în funcţie de ceea ce îţi lipseşte din organism.

Anemia cauzată de lipsa de fier

Dacă ai lipsă cronică de fier, sau dacă sarcina sau un ulcer ţi-au sărăcit organismul de acest mineral important, trebuie să iei măsuri urgente.
Pe lângă tratamentul adecvat stabilit de medici există şi remedii naturale, deoarece fierul se găseşte în multe alimente sănătoase şi hrănitoare ca: ficatul de vită sau de pui, scoicile(midii, stridii), carnea de vită, sardine în ulei, carnea de curcan, somon, ton, linte, fasole, spanac.

Anemia cauzată de lipsa de vitamina B12


Lipsa de vitamina B12 este periculoasă şi întâlnită tot mai des la persoanele care au o dietă
vegetariană sau vegană dezechilibrată.
Anemia cauzată de lipsa de vitamina B12 produce celule de sânge prea mari, care nu pot încăpea prin unele vase de sânge şi care mor mai repede, rezultând un număr redus de globule roşii în sânge.
Vitamina B12 se găseşte în cantităţi satisfăcătoare în alimente ca: scoicile, ficatul de vită, macroul, somon, hering, ton, crabi, raci, tofu, lapte, ouă, brânzeturi fermentate.

Anemia cauzată de lipsa de acid folic

Lipsa de acid folic este foarte periculoasă pentru femeile gravide, dar nu numai ele au de suferit dacă substanţa este prea puţin prezentă în organismul uman.
În cazul gravidelor, lipsa de acid folic în primele luni de sarcină poate însemna defecte grave la copil, mai ales la coloana vertebrală şi sistemul nervos al fătului.
Acidul folic se găseşte în: spanac şi alte legume cu frunze verde închis, sparancghel, broccoli, papaya, portocale, zmeură, linte, fasole, mazăre, avocado, bame, migdale, morcovi. sursa: unica.ro

 

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un simplu „Click” - „Îmi place”, comunității noastre de cititori de pe pagina de Facebook.



 

sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web