Dorohoi News Logo

Ceaiul care topește grăsimea și combate bolile de ficat

ceai de papadie

De la pãpãdie, cãreia în unele locuri i se mai spune papã-lungã, sau pãrpsita-gãinilor, se folosesc atât frunzele -Folim Taraxaci – cât și rãdãcinile – Radix Taraxaci – care conțin un principiu activ amar (taraxacina). În afarã de acesta frunzele mai conțin proteine, glucide, vitaminele A,B,C,D, iar rãdãcinile, insulinã, rezine, tanin, vitamine, sterol, colinã, acid cafeic, sitosterinã, substanțe proteice, grãsimi, fructozã, vitaminele A,B, C, D, tiaminã, acid nicotinic, colinã.

Utilizare. Intern: coleretic și colagog, crește diureza, hipoacidifiant, laxativ, venotonic, depurativ. Pãpãdia se recomandã în toate bolile unde existã un dezechilibru glandular, precum și în obezitate (îngrãșare peste mãsurã) și gastrite hiperacide. Rezultate bune dã și în bolile de ficat – diskineziile biliare cu tulburãri intestinale, mãrind secreția biliarã. Normalizeazã circulația sângelui. integral pe doctorulzilei.ro

 

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un simplu „Click” - „Îmi place”, comunității noastre de cititori de pe pagina de Facebook.



 

sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web