Dorohoi News Logo

Ce efecte dezastruoase au băuturile energizante asupra corpului tău

băuturile energizante asupra corpului tău

Care sunt cele mai populare bauturi la o petrecere? Britanicii au facut studii si au tras concluzia: energizantele, alcoolul si sucurile de fructe - asa arata cocktail-ul preferat de tineri. Nu avem cercetari similare si in Romania, dar rezultatele se pot confirma direct, la centrul de toxicologie de la cel mai mare spital de pediatrie din tara.

Amplifica actiunea alcoolului si sporesc efectele fumului de tigara. Vorbim despre bauturile energizante, care pot fi consumate ocazional. Pe termen lung, insa, pot afecta ritmul cardiac. De asemenea, impiedica actiunea calciului. De aceea nu sunt recomandate in adolescenta.

„La adolescenti a aparut o situatie noua. Ei se stimuleaza sa consume cantitati foarte mari de alcool tare intr-un timp foarte scurt", spune doctorul Coriolan Ulmeanu, sef sectie de toxicologie.

„Ficatul care trebuie sa detoxifice nu are timp sa intre in actiune, nu are cantitatile necesare de alcool-dehidragenal care sa detoxifice", mai spune specialistul.

Este vorba de enzimele prezente in mod normal in ficat, care descompun alcoolul. In plus, un mediu cu fum de tigara inseamna oxigenerare slaba a creierului, atacat oricum de alcool. Asadar se dubleaza riscul toxic.

Atentie si la un alt aspect. Amestecul bauturilor energizante cu alcoolul mareste riscul intoxicatiei. Cat priveste efectele bauturilor energizante, acestea sunt mai puternice cu cat varsta consumatorului este mai mica. Integral pe foodstory.ro

 

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un simplu „Click” - „Îmi place”, comunității noastre de cititori de pe pagina de Facebook.



 

sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web