Dorohoi News Logo

Astăzi donare se sânge la Spitalul Municipal Dorohoi: Nu trebuie să fii doctor ca să salvezi o viață! Donează sânge!

Anunt donare sange Spitalul municipal Dorohoi
Spitalul municipal Dorohoi informează cetățenii municipiului Dorohoi cât și cei din localitățile învecinate, care îndeplinesc condițiile legale pentru a putea dona sânge, că în data de joi, 19 martie 2015 va avea loc donare de sânge la Centrul de transfuzii din incinta Maternității Dorohoi. „Nu trebuie să fii doctor ca să salvezi o viață! Donează sânge!”
 
Poți dona sânge dacă:
 
- Ai vârsta între 18 si 47 de ani;
- Ai greutatea între 50-100kg femeile și 60-110kg bărbații;
- Nu ai consumat alcool cu cel puțin 24 de ore înaintea donării;
- Nu ai avut intervenții chirurgicale sau stomatologice în ultimele 6 luni.
 
Este interzisă donarea de sânge dacă:
 
- Suferi sau ai suferit de: hepatită (de orice tip), TBC, sifilis, malarie, bruceloză, HIV, ulcer, diabet zaharat, anemie, boli de inimă, boli de piele, boli de tiroidă, hipotensiune, hipertensiune;
- Ești însarcinată, alăptezi sau ești în perioada menstruală.
 
Beneficiile donării pentru organism:
 
Dacă donezi, iți ajuți organismul să-și împrospateze sângele și să-și crească imunitatea. De asemenea, o donare de sânge scade cu 30% riscul de paralizie și de accident vascular. În urma donării, rezistența la traumatisme crește, iar în cazul unui accident, organismul se va reface mai ușor, fiind deja obișnuit cu pierderea de sânge și inlocuirea lui.

 

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un simplu „Click” - „Îmi place”, comunității noastre de cititori de pe pagina de Facebook.



 

sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web