Dorohoi News Logo

Pericolul din cafeaua de la automat. De ce nu trebuie să mai consumi această băutură

cafeaua-de-la-automat

Cafeaua de la automat conţine mai multe chimicale decât cea din boabe de cafea măcinate. În timp, acestea afectează pe rând, ficatul, rinchii şi imunitatea.

Producătorii cafelei de la automate au fost obligaţi recent să afişeze ingredientele cafelei pe care o vând cu doar 1 leu. Astfel, cafea cu lapte (caffe latte) conţine apă, zahăr, pudră de lapte (lapte praf semidegresat 1,5%, zer praf, lactoză), cafea solubilă (3,3%) şi urme de soia. Aceleaşi substanţe se regăsesc şi espresso machiatto. În capuccino apar şi alte ingrediente, printre care un agent de îngroşare (carboximetilceluloză) din care se face hârtia, scrie observator.tv.

La automate se foloseşte cafea instant, care se resoarbe din organism de cinci ori mai greu. Cei care beau două cafele de la automat într-o zi depăşesc rapid maximumul de cofeină admis, iar în timp supradoza duce la formarea pietrelor la rinichi. Sursa: romaniatv.net

â

 

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un simplu „Click” - „Îmi place”, comunității noastre de cititori de pe pagina de Facebook.



 

sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web