Dorohoi News Logo

Coaja de banană, produs neprețuit pentru sănătate și frumusețe

coaja-de-banana

Iata ce puteti face cu coaja de banana:

Este foarte hranitoare
Nu suna foarte gustos, dar coaja de banane contine multe substante nutritive. Spalati-o bine pentru a elimina toate bacteriile si puneti-o intr-un blender sau storcator. Adaugati lapte, miere sau alte fructe, astfel incat sa obtineti un shake foarte hranitor.

Elimina acneea
Faceti un exfoliant din coaja de banana. Lasati sa actioneze timp de 10 minute si apoi spalati cu apa calduta. Repetati procedeul de cateva ori pe saptamana si o sa vedeti ca problemele dvs pe piele se vor ameliora.

Vindeca leziunile
Coaja de banana are proprietati medicinale. Daca aveti vanatai sau umflaturi, frecati cu coaja de banana locul afectat. Cealalta optiune este de a face o compresa si sa o aplicati pe zona, lasand sa actioneze peste noapte.

Albeste dintii
Daca frecati dintii cu interiorul cojii de banana, dupa fiecare periere, o sa descoperiti ca in cel mai scurt o sa aveti dintii mai albi cu 2 nuante, chiar.

Vindeca negii
Daca nu reusiti sa scapati de inestetica afecțiune, coaja de banana va poate ajuta. O saptamana, zi de zi, puneti peste neg o bucata din coaja din banana si o sa vedeti cum o sa dispara dupa acest tratament. In functie de tipul negilor, de dimensiunea si numarul lor, durata tratamentului variaza de la cateva saptamani la cateva luni.

Usureaza senzatia de mancarime
Dacă v-a piscat tantarul sau daca v-a aparut vreo iritatie, freacati usor zona afectata cu coaja de banana. Rana se va vindeca mai repede si va usura senzatia de mancarime.

Trateaza hemoroizii

Zona dureroasa se maseaza cu interiorul cojii de banana, apoi se spala cu apa calduta. Procesul se poate repeta pana la rezolvarea problemei. Sursa: bewoman.ro

 

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un simplu „Click” - „Îmi place”, comunității noastre de cititori de pe pagina de Facebook.



 

sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web