Dorohoi News Logo

Spitalul Municipal Dorohoi: Numărul de viroze respiratorii și tulburări digestive în creștere!

Spitalul Dorohoi - viroze respiratorii

Din cauza temperaturilor variante înregistrate în ultima perioadă, din ce în ce mai mulți cetățeni au acuzat viroze respiratorii. 

 
Conform medicilor din cadrul Spitalului Municipal Dorohoi, s-au înregistrat din ce în ce mai multe cazuri de viroze respiratorii de diverse tipuri. Aceste viroze se manifestă în cele mai ciudate moduri din pricina mutațiilor suferite de viruși.
 
„Este o viroză cu manifestări laringiene de tip sufocant și se tratează cu antitermice și antivirale obișnuite. Este de menționat că în cazul virozelor respiratorii nu se folosesc antibiotice. Această viroză respiratorie care se manifestă în această perioadă este o viroză cu manifestări atipice din cauza virușilor care au suferit mutații. Nu este o epidemie declarată dar este o incidență mare a acestor manifestări.”, a declarat pentru Dorohoi News, dr. Stelian Gherasim, directorul Spitalului Municipal Dorohoi.
 
Totodată în această perioadă s-au înmulțit cazurile de tulburări digestive din cauza consumului haotic de produse alimentare.
 
„În rest cetățenii vin la spital cu patologii obișnuite, cardio-vasculare, bronho-pulmonare și digestive. Patologia digestivă este mai răspândită din cauza faptului că nu se respectă regimul alimentar deși suntem într-o perioadă de post. Din cauza consumului haotic de mâncare se creează, în special la cei mai în vârstă, fenomene biliare, tulburări digestive și fac colici.”, a declarat pentru Dorohoi News, dr. Stelian Gherasim, directorul Spitalului Municipal Dorohoi. (Andrei B.)
 
Autor: DorohoiNews.ro

 

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un simplu „Click” - „Îmi place”, comunității noastre de cititori de pe pagina de Facebook.



 

sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web