Dorohoi News Logo

Cum recunoști semnele unui infarct?

infarct

Bolile de inima reprezinta si la ora actuala principala cauza de deces in Romania. Pentru a preveni sau a identifica atacul de cord, este necesar sa cunosti simptomele acestuia pentru a apela in timp util la serviciile de urgenta.

Durerea la nivelul umarului sau al maxilarului
Inaintea unui atac de cord, o parte din suferinzi resimt durere in zona gatului sau au impresia ca aceasta a iradiat catre maxilar, barbie sau urechi, in timp ce alti pacienti resimt durerea numai in umar, antebrate sau coate. Alarmante sunt durerile care apar si dispar brusc, nu cele care persista.

Disconfortul digestiv
Exista si pacienti care s-au plans de disconfort la nivelul stomacului. Daca atacul de cord este preintampinat de manifestari ce mimeaza o afectiune digestiva (de exemplu, greata sau varsaturi), confuzia bolnavului si, din pacate, in unele cazuri, chiar si a medicului este mare.

Senzaţia de picioare umflate
Specialiştii au determinat o legătură şi între muşchiul inimii şi picioarele umflate. Mai exact, se pare că atunci când miocardul nu mai funcţionează corect, circulaţia sangvină este afectată, fapt ce duce la retenţia de lichide şi apariţia edemelor. Prima oară se umflă tălpile, apoi gleznele şi gambele, acestea fiind principalele zone cu circulaţie sangvină deficitară.

Senzaţia de sufocare în lipsa efortului fizic
Alte simptome care pot indica un atac de cord: senzaţia lipsei de aer, sufocarea, palpitaţiile însoţite sau nu de transpiraţii, senzaţia de ameţeală, de pierdere a cunoştinţei, culminând cu stopul cardio-respirator. Aceste tulburări trebuie să vă pună în gardă, cu atât mai mult, cu cât nu sunt rezultatul unui efort fizic, ci apar din senin.

Starea de oboseală
Oboseala nejustificată poate fi provocată şi de hipertensiune arterială sau diverse afecţiuni cardiace, aşa că nu ar strica să faceţi un set complet de analize pentru a vă asigura că totul este în regulă. Studiile au arătat că 70% dintre persoanele care au suferit un atac de cord s-au confruntat cu o stare accentuată de slăbiciune, cu săptămâni sau chiar luni înainte de nefericitul incident. Sursa: libertatea.ro.

 

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un simplu „Click” - „Îmi place”, comunității noastre de cititori de pe pagina de Facebook.



 

sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web