Pielea uscata nu are sebum, acest filmhidrolipidic care protejeaza pielea. Într-adevăr, pentru a se proteja împotriva atacurilor externe, cum ar fi frig, vant, poluare şi lumina soarelui, pielea are nevoie de acest film subţire de ulei, care este sebum. Pentru ten uscat, secreţia acestei substanţe din glandele sebacee este insuficientă.
Dintr-o data, straturile superficiale pielii (epiderma) devin subţiri şi fragile. Ca un simptom, se poate evoca sentimentul de tensiune, este ca şi cum pielea a fost trasa în toate direcţiile. În unele cazuri, acest lucru este însoţit de mâncărime si se poate coji.
Pielea uscata: obiceiuri bune de adoptat
În scopul de a reconstrui filmul hidrolipidic al pielii, primul lucru bun pe care il putem face este de a bea multă apa, hidratarea ajutand straturile superficiale ale pielii să fie mai rezistente. De asemenea, este recomandabil să se opteze pentru o dietă sănătoasă şi să se ofere un privilegiu anti-oxidantilor (vitaminele C, E, A) şi mineralelor, care oferă elasticitate mai multa la piele. Mai mult decât atât, deoarece sebumul produs de glandele sebacee nu asigură rolul lor de protecţie, ganditi-va sa va protejati tenul cât mai mult posibil de agresiuni. Practic, aceasta consta in a utiliza în mod regulat crema de zi protectoare atunci când te duci afară, chiar dacă se pare că soarele nu străluceşte. În cele din urmă, utilizarea de abraziv pentru piele nu este recomandată. Totusi, daca se intampla, sesiunile ar trebui să fie rare şi curăţarea trebuie urmata neaparat de o masca buna hidratanta. În mod similar, să se evite spalatul fatei cu sapun, oricat de « cremos » ar fi. Impurităţile se pot mai bine îndepărta cu un lapte hidratant, clatindu-se apoi tenul cu o lotiune non-alcoolica.
Cel mai bun tratament pentru a trata senzaţia de piele uscată este celebrul ulei de măsline in combinatie cu 2 lingurite de zahar. Fie că vrem să-l aplicăm pe ten, fie pe întregul corp, uleiul de măsline hrăneşte şi hidratează pielea. Nu este nevoie decât să încălziţi la foc mic câteva linguri de ulei de măsline şi apoi să pansaţi zonele sensibile. La femei uleiul de masline poate fi folosit si ca un excelent demachiat deoarece poate indeparta rapid fondul de ten sau pudra şi catifelează pielea.
RETETA: Luaţi o lingură de ulei de măsline şi adăugaţi două linguri de zahăr. Amestecaţi bine şi apoi luaţi discuri demachiante cu ajutorul cărora să vă masaţi, uşor, tenul şi corpul. Pielea trebuie curăţată bine înainte de aplicarea acestui tratament. Această combinaţie vă va exfolia pielea şi o va face mult mai elastică.
Produse naturale recomandate pentru pielea uscata
Pentru a hrăni, hidrata şi proteja pielea uscata, nimic nu bate uleiurile esenţiale, care sunt atât eficiente şi ecologice. Pentru pielea uscata moderat, uleiul de primule, uleiul de măsline sau uleiul de soia permit reconstituirea peliculei hidrolipidice a epidermei. Cu toate acestea, în cazul în care uscarea pielii este majora, uleiul de migdale dulci este cel mai potrivit, deoarece este mai gras decât alte uleiuri.
Dacă nu vă place expresia “ulei”, puteţi opta pentru aloe vera care are proprietati nutritive remarcabile. Precum uleiul, aloe vera se aplica direct pe fata ca o masca. În caz contrar, puteţi inventa retete de casa pentru a hidrata pielea. Cel mai simplu este amestecul de crema, albuşul de ou (doua linguri de crema cu un albuş de ou). Aplicati amestecul ca o mască şi clătiţi după 15 minute. Puteţi înlocui opţional albuşul cu pulpa de avocado, miere sau morcov. In ceea ce priveste crema, puteţi alterna cu iaurt simplu din timp în timp. Sursa: frunza-verde.ro