Dorohoi News Logo

Adevărul despre pilula de Ibuprofen. În ce condiţii este cu adevărat periculoasă

medicamente

Banala pilulă de ibuprofen, cea care „ne lua durerea cu mâna", a fost pusă la zid de Agenţia Europeană a Medicamentului (AEM). Potrivit specialiştilor acestui for, medicamentul poate duce la infarct sau la accident vascular cerebral dacă luăm o doză prea mare. Pe de altă parte, conf. dr. Tudor Ciuhodaru spune că orice medicament luat în doze prea mari aduce prejudicii organismului.

„M-am săturat să văd cum e speriată lumea de ceea ce aude cu privire la efectele ascunse ale algocalminului, de efectele dezastruoase ale aspirinei sau cu privire la superefectele adverse ale ibuprofenului. Breaking news mediatic şi un război cu medicamentele ieftine, eficiente şi care sunt eliberate fără reţetă, aşa numitele OTC (Over The Counter). Normal că, dacă depăşeşti doza de 2.400 de mg sau iei cu săptămânile ibuprofen, va creşte şi riscul de infarct miocardic şi accident vascular", susţine conf. dr. Tudor Ciuhodaru, medic primar urgenţe-toxicologie, Spitalul „Sf. Ioan" din Iaşi.
 
O pastilă nu te intoxică
„Evident că este eronată ideea că dacă iei ibuprofen o dată, la nevoie, pentru o durere de cap, gata, eşti şi intoxicat", mai spune Ciuhodaru. Citeşte mai mult pe ziarulring.ro

 

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un simplu „Click” - „Îmi place”, comunității noastre de cititori de pe pagina de Facebook.



 

sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web