Dorohoi News Logo

Ce să bei după o masă copioasă ca să îți protejezi ficatul?

ceaiul-de-anghinare

Sursă importantă de calciu, fier, magneziu şi carbohidraţi, anghinarea se dovedeşte excelentă în tratarea afecţiunilor digestive. Însă, cea mai importantă calitate a sa este aceea că îmbunătăţeşte funcţiile ficatului, pe care îl scapă de toxine.

Un procedeu de ajutorare a ficatului să funcţioneze corect este folosirea ceaiului de anghinare după mesele mai îmbelşugate. Se face o infuzie prin punerea unei linguriţe cu plantă peste o cană cu apă clocotită, ce se lasă la infuzat zece minute. Se bea în înghiţituri mici şi, dacă este posibil, se stă pe partea dreaptă. Ceaiul de anghinare, băut regulat, are rezultate bune şi în bolile tubului digestiv: constipaţie, vărsături, enterite, colite.

 

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un simplu „Click” - „Îmi place”, comunității noastre de cititori de pe pagina de Facebook.



 

sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web