Dorohoi News Logo

Micul-dejun ideal: ce trebuie să conțină prima masă a zilei

mic dejun

Asigură-te că micul-dejun conține cantitatea necesară de proteine, carbohidrați și fructe și legume proaspete.

Împarte farfuria în trei: o treime ar trebui să fie umplută cu un aliment pe bază de proteine, una cu carbohidrați de amidon și cealaltă treime cu o varietate de fructe și legume proaspete. Adaugă și grăsimi sănătoase pentru un mic dejun hrănitor, care va supraîncărca nivelul de energie și va opri fluctuațiile zahărului din sânge.

Fructe
Pentru o gamă largă de vitamine, antioxidanți și fibre, e indicat să mănânci două porții de fructe. O porție de fructe proaspete cântărește aproximativ 150 de grame. Această cantitate echivalează cu o cană de salata de fructe, un măr mediu, două kiwi mici sau câteva căpșuni. Fructele proaspete de sezon sunt cele mai bune în ceea ce privește gustul și conținut nutrițional. Fructele congelate sunt bune pentru un smoothie rapid.

Proteine
Incepe ziua cu proteine ​​la micul dejun și vei reuși să stai departe de gustările dulci, datorită proprietății proteinelor de a echilibra nivelul glicemiei. Unul sau două ouă fierte reprezintă o alegere ideală pentru micul-dejun. Integral pe doctorulzilei.ro

 

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un simplu „Click” - „Îmi place”, comunității noastre de cititori de pe pagina de Facebook.



 

sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web