Dorohoi News Logo

Combinaţii haotice! Iată câteva alimente care provoacă inflamaţii grave în corp

alimente care provoacă inflamaţii

Multe dintre alimentele pe care le consumăm zilnic produc inflamaţii în organism, perturbând buna funcţionare a acestuia. O dietă bazată pe combinaţii haotice, fără să se ţină cont de un program echilibrat al meselor, conduce, în scurt timp, la declanşarea unui şoc toxic.

Ignorând simptome banale ca roşeaţa, umflarea sau durerea, în timp, inflamaţiile ajung să se cronicizeze. Ca urmare, sistemul imunitar devine tot mai slab, iar de aici până la instalarea în organism a unor boli grave – cancer, artrită, Alzheimer – este doar un pas.

Potrivit doctorului Nicholas Perricone, un reputat nutriţionist şi dermatolog, buna funcţionare a corpului depinde, în mare măsură, de inflamaţiile temporare care afectează organismul. Când inflamaţiile devin cronice, spune acesta, “sistemul imunitar atacă, în mod greşit, celulele sănătoase, iar procesul care în mod normal ar trebui să vindece, ajunge să dăuneze”.

Iată câteva alimente pe care ar trebui să le consumi cu mare grijă:

Alune
Alunele sunt medii excelente pentru dezvoltarea mucegaiului şi a ciupercilor, ducând, în timp, la inflamaţii severe şi la obstrucţionarea căilor respiratorii. Înlocuieşte-le cu migdale crude, scrie feellikecooking.ro.

Iaurt îngheţat
Zahărul şi laptele din compoziţie îi asigură un loc fruntaş în listă. Consumul de lapte stimulează secreţia de hormoni masculini. În plus, face parte din categoria alimentelor alergizante, vinovate de producerea anumitor infecţii în organism. Dar nu toate iaurturile îngheţate sunt la fel. Există iaurturi care conţin o substanţă proteică numită cazeină, vinovată de creşterea nivelului inflamaţiei. Altele, însă, conţin anumite probiotice care o minimizează. De altfel, anumite iaurturi nici măcar nu conţin lapte de origine animală, ci lapte de cocos.

Orz şi secară
În anumite cazuri, aceste cereale sănătoase şi absolut delicioase pot cauza inflamaţii din cauza glutenului. Dacă suferi de intoleranţă la gluten şi de boala celiacă, în mod special, consumul acestor cereale, fie în stare pură, ca mâncare, fie fermentate în băuturi, poate cauza inflamarea ţesuturilor. Redu pe cât posibil consumul acestor alimente, mai ales dacă suferi deja de dureri ale încheieturilor, un prim semn al inflamaţiilor. Glutenul produce mari dezechilibre în organism şi afectează profund sistemul imunitar, producând inflamarea intestinală.

Mixuri de condimente
Desigur, amestecurile de condimente dau un gust divin mâncărurilor, dar conţin foarte mulţi coloranţi. Aceştia cauzează dezechilibre hormonale şi produc inflamaţii în organism. Mai mult, amestecurile sunt pline de zahăr. Sursa: feellikecooking.ro

 

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un simplu „Click” - „Îmi place”, comunității noastre de cititori de pe pagina de Facebook.



 

sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web