Dorohoi News Logo

Cum să scapi definitiv de balonare

balonare

Prea puține fibre, lichide și activitate fizică pot cauza constipație, care provoacă la rândul ei balonare. Ca să evitați aceste neplăceri, puteți apela la o dietă bogată în fibre, cereale, fructe, legume.

Bananele. Au un conţinut ridicat de potasiu şi vitamina A, ajută la reglarea cantităţii de apă din corp. În plus, substanţele conţinute de banană ajută la reducerea stresului. „Mănâncă banane dacă ai diaree”, recomandă nutriţionistul Abhay Joshi.

Prunele.
„Sunt uşor de digerat, deoarece conţin fibre, şi previn constipaţia. Unde mai pui faptul că sunt bogate în antioxidanţi, fapt care te ajută să te menţii tânăr”, susţine nutriţionistul.

Merele. Este recomandată consumarea unui măr pe stomacul gol pentru a regla tranzitul intestinal. Are cantităţi mari de fibre şi apă.

Iaurtul. Enzimele sunt de mare ajutor la digestie. Bacteriile din stomac sunt ţinute sub control de substanţele conţinute de iaurt, prevenind astfel diferitele afecţiuni ale stomacului. Integral pe doctorulzilei.ro

 

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un simplu „Click” - „Îmi place”, comunității noastre de cititori de pe pagina de Facebook.



 

sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web